Tekstimaatti

On tätä softaa jokunen ihminen jo käytellyt jonkun aikaa, joten ehkä tämän voisi ylentää jo Beta-versioksi. :) Se tosin ei takaa mitään ja ohjelma saattaa edelleen tehdä ihan mitä tahansa, mutta jos haluat kokeilla, niin binaaripaketista (päivitetty 23.08.2007 20:57 EET) löytyvät seuraavat tiedostot:
 • tekstimaatti
 • tekstimaatti.cfg
 • zapitsniffer

  Tekstimaatti on itse ohjelma. Ainakaan kukaan ei ole raportoinut mistään muistivuodoista tms., mutta silti en ota mitään vastuuta toiminnasta.

  Zapitsniffer on ruma kludge, joka kuuntelee neutrinon ja zapitd:n välistä kommunikointia ja tarvittaessa sitten signaloi itse tekstimaattia kanavanvaihdon merkiksi. Tämä ei toimi Enigman kanssa. Eikä sitä kiinnosta mikään komentorivioptio, mutta konffistiedostoon pitää laittaa zapitin kommunikointisoketin polku.

  Tekstimaatti.cfg on tuon ohjelman konfigurointitiedosto, ja oletuksena tekstimaatti etsii sitä hakemistosta /var/etc/. Oletuskonffaus on Neutrinolle, mutta tiedostosta löytyy esimerkki myös Enigmalle.

  Tuosta enigman HTTPRequest-rivistä voi luntata, kuinka tuon saa toimimaan mikäli dboxin webbiserveri kysyy tunnusta/salasanaa. Tuon salasanastringin saa generoitua esim. komennolla: perl -MMIME::Base64 -e 'print encode_base64("tunnus:salasana");'

  Poistin tuon käyttämäni fontin paketista, kun tuo samainen fontti lienee vekottimessa jo ennestään. Jos tuon bluebold.ttf:n jostain syystä haluat imuroida, niin se löytyy mm. täältä.

  Minne sitten ikinä haluamasi fontin tallennat, niin muista laittaa se polkuineen tuonne konfigurointitiedostoon. Vaihdoin mukana tulevasta cfg-tiedostosta polun osoittamaan tuonne laitteessa valmiiksi olevaan fonttiin.

  Ohjelma tunnistaa seuraavat komentorivioptiot:
    -h Lyhyt lista komentorivioptioista
    -l <numero> Logitustaso 0-5
    -f <file> Logitustiedoston nimi (oletus stderr)
    -n Älä mene tausta-ajoon

  Laitoin lähdekoodit saataville anonyymi-CVS -palvelimelle ja päätin lisenssistä, jonka alaisuudessa ohjelma julkaistaan. GPL-lisenssin olen muutamaan otteeseen havainnut aivan liian rasittavaksi, joten en sitä itse omissa ohjelmissani halua tukea, niinpä tämä julkaistaan huomattavasti avoimemmalla EVVKTVH lisenssillä.
  Tuon lähdekoodipuun voi imeä esim. komennolla ' cvs -d:pserver:anoncvs@www.hyper.fi:/anoncvs co tekstimaatti ' ja sitä voi tutkia ViewCVS:n avustamana täältä

  Mikäli haluat Neutrinoosi mahdollisuuden käynnistää ja sammuttaa tekstimaatti kaukosäätimellä, niin laita tässä paketissa olevat kaksi tiedostoa boksiisi hakemistoon /var/tuxbox/plugins ja käynnistä boksi uudestaan. Tämän jälkeen kaukosäätimellä pitäisi löytyä käynnistys- ja sammutusohjelma painamalla ensin d-box-nappia, ja valitsemalla valikosta Scripts.
  Kiitokset Jouko Ryhäselle esimerkistä, jolla noita valikoita sai konffattua

  Mahdolliset palautteet voi laittaa vaikka osoitteeseen "tekstimaatti (a) oh3mqu pp hyper fi" (Pisteitä sopiviin kohtiin :).

  Minkäänlaisten lisäominaisuuksien tekemistä softaan en enää suunnittele, mutta jos löydätte toimintaa haittaavia bugeja, niin niitä toki yritän korjata.
  Seuraava isompi muutos "tähän" softaan tulee olemaan se, että rakennan tämän toiminnallisuuden itse Neutrinon sisään.

  --
  Arzka


  Tunnettuja bugeja / ominaisuuksia:

 • Tekstimaatti tuntuu kaatuvan aina välillä
 • Laitteesta kuolee aina välillä webbiserveri, joka näkyy tekstimaatille niin, että tekstimaatti ei lähde käyntiin tai jo valmiiksi käynnissä ollessaan sammuu.
 • Jos ruudulle aukeaa joku valikko, niin vanhojen tekstien "roskat" jää ruutuun niin pitkäksi aikaa kunnes tulee seuraava teksti kaikkien valikoiden sulkeuduttua.
 • Aina ei kerkiä huomaamaan ruudulle tulevia On-Screen näyttöjä ja tekstimaatti saattaa sotkea ne.
 • Ei huomaa kanavan vaihtoa Ylen kanavien välillä.
 • Neutrino ei löydä kanavia jos tekstimaatin käynnistää ennen sitä.
 • Sagemin boksissa värit ovat kuulemma kummalliset
 • Joskus ruudulle saattoi jäädä "raamit" jonkun näytössä olevan valikon jäljiltä.
  Sivu päivitetty 24.08.2006 10:58.